Kriolipoliza je neinvazivni tretman kojim se postiže redukcija masnog tkiva

Kriolipoliza je neinvazivni tretman kojim se postiže redukcija masnog tkiva na tretiranom području zamrzavanjem masnih stanica i njihovim izlučivanjem tijekom perioda od 8 tjedana nakon tretmana, a rezultat je najbolje vidljiv 2-6 mjeseci nakon tretmana.

Kriopoliza je vodeći tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Do danas je izveden preko osam milijuna puta što je potvrda sigurnosti i efikasnosti tretmana.

Rezultat se postiže uz minimalnu nelagodu. Očekivane nuspojave su privremeno crvenilo, modrice i prolazna utrnulost koja se obično povuče u roku od 14 dana nakon liječenja. S prevalencijom od 0,1%, najčešća pritužba je kasna bol koja se javlja 2 tjedna nakon zahvata i rješava se bez intervencije. Iako još nijedan postupak nije prihvaćen kao zlatni standard za neinvazivno konturiranje tijela, kriolipoliza se smatra sigurnom i učinkovitom, s visokom stopom zadovoljstva klijenata.

Kriolipoliza je potpuno drugačija od ostalih tretmana za smanjenje masnog tkiva. Princip koji stoji iza tehnologije kriolipolize koristi pretpostavku da su masne stanice osjetljivije na hlađenje od ostalih stanica kože. Stoga kontinuirana primjena hladnih temperatura pokreće uništenje masnih stanica koje makrofagi naknadno progutaju i probave. Odmah nakon tretmana moguće je primijetiti zamjetno manji broj masnih stanica potkožnog tkiva. Upalni proces koji je stimuliran odumiranjem masnih stanica može se vidjeti u roku od 3 dana nakon tretmana, a vrhunac doseže otprilike 14 dana nakon tretmana, kad masne stanice postanu okružene histiocitima, neutrofilima, limfocitima i drugim jednojezgrenim stanicama. 14–30 dana nakon tretmana, makrofagi i drugi fagociti okružuju, omotavaju i probavljaju stanice lipida kao dio prirodnog odgovora tijela na ozljedu. Četiri tjedna nakon tretmana upalni proces se smanjuje, kao i volumen masnih stanica. Dva do tri mjeseca nakon tretmana, interlobularne pregrade su izrazito zadebljane i upalni proces se i dalje smanjuje. U to se vrijeme očito smanjuje volumen masti na tretiranom području i pregrade čine većinu volumena tkiva.

Uređaj kojim se obavlja kriopoliza je zapravo aplikator u obliku čaše s dvije rashladne ploče kojim se tretira područje obrade. Tkivo se uvlači u ručni uređaj pod umjerenim vakuumom, a odabrana temperatura modulira se pomoću termoelektričnih elemenata i kontrolira senzorima koji nadziru toplinsku struju van tkiva. Svako područje tretira se otprilike 45 minuta i treba ga masirati 2 minute nakon završetka kako bi se poboljšao klinički ishod. Zatim klijent odlazi kući i može nastaviti s normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Broj potrebnih ciklusa za postizanje optimalnog rezultata ovisi o tretiranom području. Iako se dobri rezultati na gležnjevima obično mogu postići samo jednim tretmanom, leđa i unutarnja i vanjska strana bedara te trbuh često zahtijevaju više od dva tretmana. Tretmani se mogu ponavljati u razmaku od 8 tjedana jer je potrebno najmanje toliko da bi se mogao riješiti proces započet prethodnim tretmanom.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog 2009. godine, u kojem je sudjelovalo deset ispitanika, masni sloj je reduciran za 20,4% i 25,5%  nakon 2 mjeseca, odnosno 6 mjeseci nakon tretmana kod svih ispitanika. U novije vrijeme, retrospektivna multicentrična studija koja je koristila ankete pacijenata, fotografsku dokumentaciju i mjerenja zaključila je da je 86% od 518 ispitanika pokazalo poboljšanje. Mjesta na kojima je kriolipoliza bila najučinkovitija bili su trbuh, leđa i gležanj. Pacijenti su ispunili upitnik o zadovoljstvu, 73% je izjavilo da je zadovoljno, a 82% je spremno preporučiti kriolipolizu prijatelju. Većina je opisala minimalnu do podnošljivu nelagodu tijekom postupka. 89% posto ispitanika izvijestilo je o pozitivnom rezultatu nakon tretmana.

S veseljem najavljujemo da ćemo u ponudi od 23.04.2021. imati upravo kriolipolizu! Započnite s pripremama za ljeto većsad i naručite se za prvi tretman!

expand collapse PhiBrows

PhiBrows je vještina polutrajnog crtanja obrva. Oblik obrve izračunava se prema zlatnom presjeku (Phi 1.618) i morfologiji lica.

Saznajte više

PhiContour je vještina polutrajnog make up-a za eyeliner, crtanje usana i obrva, te pigmentaciju vlasišta i areole.

Saznajte više

Postoje dvije vrste postupaka koje se mogu izvoditi unutar tretmana PhiLings –microneedling i Phi-Ion. To se može raditi u kombinaciji ili odvojeno, ovisno o indikacijama za određenoi tretman.

Saznajte više

Laser je najsigurniji način uklanjanja tetovaže jer ne ostavlja tragove i kemijske komponente u koži.

Saznajte više

Klasično produljenje trepaviica: metoda kod koje se produljenje trepavica primjenjuje na prirodne trepavice. PhiLashes daje prirodan izgled i ugodan osjećaj pojačavajući duljinu i uvijenost.

Saznajte više

Tretman uklanjanja tetovaža - najbolja i najsigurnija metoda za uklanjanje nekvalitetne trajne šminke ili tetovaža. Ovaj proizvod stvoren je s ljubavlju i namijenjen je njezi kože. Od iznimno je velike važnosti jer su sve metode kirurškog uklanjanja tetovaža bolne i ostavljaju velike ožiljke.

Saznajte više

Phibrows Obuka

location   time Split, CroatiaNovember 30, 2020

Saznajte više

Obrazovani, ljubazni, nasmijani i vrijedni djelatnici uvijek su vam na usluzi