PhiBrows

PhiBrows je vještina polutrajnog crtanja obrva. Oblik obrva izračunava se prema zlatnom presjeku (phi 1.618) i morfologiji lica.

Pigment se nanosi na površinski sloj dermisa pomoću steriliziranih alata.

Pigment je odabran tako da odgovara prirodnoj boji kose ili obrva. Nakon zacjeljenja boja može postati nekoliko nijansi svjetlija od boje prirodnih dlačica.

Simetrija se postiže PhiBrows aplikacijom i računa se dok su klijentove oči zatvorene, jer se na taj način opuštaju mimički mišići koji mogu utjecati na simetriju obrva.

Potezi se uvijek crtaju u smjeru rasta prirodnih dlačica kako bi se postigao hiperrealističan izgled.

Kad klijent ima vrlo malo prirodnih dlačica, ručna tehnika kombinira se sa strojem kako bi se dobile sjene koje poboljšavaju volumen. Kombinacija obje tehnike naziva se PhiFusion.

Tretman se vrši sterilnim alatom za jednokratnu upotrebu (PhiBrush), a pigmenti se proizvode u skladu s najvišim standardima (MicroBlading PhiBrows pigmenti). 

Korekcija se vrši mjesec dana nakon tretmana, jer 10 do 15% iscrtanih poteza nestaje nakon prvog tretmana.

Boja je izuzetno tamna tijekom prvih 5 do 7 dana. 7 dana kasnije gubi 40 do 50% intenziteta. Ako mislite da je boja pretamna, nikako je nemojte pokušavati ukloniti. Strpljivo pričekajte 7 dana da boja samostalno izblijedi nakon zacjeljivanja kože.

Trajanje boje prvenstveno ovisi o tome koliko je koža masna. Što je koža masnija, boja kraće traje. Znojenje i izlaganje suncu također smanjuju postojanost boje.

Očekivano vrijeme do novog osvježenja boje u prosjeku je između 10 i 12 mjeseci. S masnom kožom traje do 6 mjeseci.

Zacjeljivanje je u potpunosti završeno nakon 28 dana i tada provodimo obvezno docrtavanje na mjestima izgubljenog pigmenta. Problematične i masne kože mogu iziskivati i nekoliko docrtvanja (korekcija).

Ponašanje nakon tretmana čini 70% uspjeha samog tretmana. Savjesno poslušajte savjete, jer ako to ne učinite, možete izgubiti do 80% povučenih poteza. Ispiranje i nanošenje krema je od velike važnosti.

Bol tijekom tretmana je relativna. Prestrašeni klijenti i klijenti koji imaju menstruaciju obično osjećaju jaču bol, dok ostali klijenti bol uspoređuju s onom koju osjećaju kad čupaju obrve. Moguće je koristiti blage anestetike u obliku kreme ili tekućine koji u potpunosti mogu eliminirati bol tijekom tretmana.

 

Uspjeh tretmana ovisi o:

 • kvaliteti kože, 
 • ponašannju i njezi nakon tretmana
 • izloženosti različitim vanjskim čimbenicima.
 • Svi su ovi čimbenici izvan kontrole osobe koja radi tretman, stoga je isključena svaka mogućnost davanja garancija za isti.

 

Prije samog tretmana uvijek se posavjetujte s osobom koja izvodi tretman ako:

 • imate problematičnu kožu, 
 • imate ozbiljnih zdravstvenih problema, 
 • uzimate određene lijekove, 
 • imate postojeću staru trajnu šminku na obrvama.

Prije samog tretmana temeljito se informirajte o ponašanju i njezi nakon istog.

 

PhiAcademy preporučuje Royal Artiste  i jamči za njihovu kvalitetu i iskustvo.

PRIJE TRETMANA

Koža ne smije biti u upalnom procesu ili procesu zacjeljivanja i regeneracije prije svakog tretmana.

Sljedeći tretmani se ne preporučuju 30 dana prije tretmana:

 • botox i fileri,
 • voćne ili mliječne kiseline,
 • laserski tretmani,
 • kemijski piling,
 • izlaganje jakom suncu.

Obrazovani, ljubazni, nasmijani i vrijedni djelatnici uvijek su vam na usluzi